Meny

Innovation - för styrka och konkurrens

Vi vill att Sörmland ska vara en attraktiv region att bo och verka i. Innovation och förnyelse gör att våra sörmländska företag och organisationer kan fortsätta att vara starka och konkurrenskraftiga, även i framtiden.

Vad är innovation?

Innovation handlar om förnyelse och att tänka och arbeta på andra sätt än de traditionella. Innovativa idéer leder till utveckling av nya produkter och tjänster, eller om nya sätt att lösa olika samhällsproblem. Alla idéer kan inte kommersialiseras, men de kan ändå bidra till att underlätta människors vardag.


Så här gör vi:

För att Sörmland ska utvecklas och stå sig i konkurrensen med omvärlden behöver vi ta vara på alla goda idéer som kommer fram inom näringslivet och hos enskilda regioninvånare.

Regionens innovationsstöd samordnas via fyra innovationsnoder, som finns i Eskilstuna, Nyköping, Strängnäs och Katrineholm. Noderna har ansvar för att bedriva innovationsarbete i den egna kommunen och i de närliggande grannkommunerna.

På noderna arbetar man med att stimulera och stötta innovationsutveckling i företag, offentliga organisationer och hos enskilda personer. Noderna har också ansvar för att samordna de organisationer som arbetar med företagsstöd lokalt och regionalt.

Redaktör: Administrator

Uppdaterad: 2018-06-20

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Emma Hanson

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Emma Hanson

Strateg

Förverkligandet av Innovationsstrategin.

Skicka e-post
Telefon: 070-655 33 32

Nyheter Näringsliv

Affärscheckar för nya marknader

23 Feb Affärscheckar för nya marknader

Läs mer