Meny

Ung företagsamhet

Nyhetsbild: Bild på företagsamma småpojkar som klättrar upp i ett träd.

Ung Företagsamhet i Sörmland är en icke-vinstdrivande förening som arbetar med entreprenörskap i skolan genom att erbjuda olika utbildningskoncept från lågstadiet upp till gymnasiet. På gymnasiet får elever möjlighet, att under ett år, prova på att utveckla sitt entreprenörskap och driva ett UF-företag. I uppdraget ingår att utveckla och sälja riktiga produkter och tjänster i kommersiellt syfte.

Erfarenheterna som eleverna får varje år genom sina UF-företag har undersökts i en långtidsuppföljning av Karl Wennberg, doktor vid Handelshögskolan i Stockholm och resultatet är fantastiskt. Sedan föreningen startade sin verksamhet 1980 uppskattar Karl Wennberg att de tidigare UF-företagarna skapat över 120 000 nya arbetstillfällen i Sverige.

Även för staten är Ung Företagsamhet en bra affär då de UF-företagare som efter skolan startar nya bolag bidrar med cirka sex miljarder kronor under företagens sex första levnadsår i form av moms och källskatter.

Ung Företagsamhet ger elever chansen att få praktiska erfarenheter av hur det är att arbeta såväl självständigt som i grupp vilket inte enbart skapar nya företagare utan även anställningsbara unga människor med drivkraft och visioner.

Regionförbundet Sörmland medfinansierar Ung företagsamhet med 275 000 kronor under 2016.

Här hittar du mer om Ung Företagsamhet i Sörmland.

Redaktör: Administrator

Uppdaterad: 2018-06-20

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Magnus Nilsson

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Magnus Nilsson

Strateg

Näringslivsfrågor och EU:s strukturfonder.

Skicka e-post
Telefon: 070-649 74 87